Vårt sortiment

Fri Frakt vid köp över 500kr.

Övrig frakt 49kr

Snabb leverans 2-4 vardagar

Trygg E-handel

Leksaker med Kattmynta

Kattmyntan är älskad av nästan alla katter. Den kan göra katter som galna - detta sägs bero på att ett ämne i kattmyntan liknar ett ämne som även finns i honkatters urin, katthanar har därför en benägenhet att bli mer uppspelta av den än honor. Hur en katt reagerar på örten är även individuellt och om de utsätts för den ofta kan de helt sluta reagera på den. Det är kattmyntans grågröna blad som avger den karakteristiska doften när de krossas!

Kattmyntan har även använts som huskur och sägs vara kramplösande, väderspänningsfördelande och allmänt stärkande. Den är även sårläkande och svagt smärtlindrande och kan drickas som te.

Supercat tipsar! Man kan köpa kattmynta på sprayflaska om man vill ha en lätt och flyktig doft. Torkad kattmynta ger däremot en intensivare doft som sitter i längre, den kan man krossa lätt i handen och gnugga på kattens favoritställen t ex klösträdet eller en leksak. Köpta leksaker med äkta kattmynta kan med fördel förvaras i tätslutande påse eller glasburk när leksaken inte används så håller sig myntan aktiv längre tid! Man kan även förvara dem i frysen för att myntalukten ska hålla i sig längre.

Kickeroo och Yeowww! är våra favoriter med mycket stark kattmynta! 

Sortera efter